Borger

Fem sikre råd til din digitale hverdag

Her finder du råd, der sikrer din digitale hverdag bedst muligt. Det handler både om omtanke og mere konkret om, hvordan du sikrer dine adgange til banken, det offentlige og når du er på nettet udenfor dit hjem.

De vigtigste råd

Fem sikre råd

Pas på dit MitID

Dit MitID er dit – og kun dit. Hold derfor altid dit MitID for dig selv. Se gode og praktiske råd til, hvordan du bruger MitID nemt og sikkert.

Fem sikre råd

Brug stærke kodeord

Et stærkt kodeord er mindst 12 tegn og bruges kun ét sted. Bliv god til at lave stærke kodeord og få huskeregler, så du ikke glemmer dem.

Træk vejret

Før du klikker

Du er problemet. Vi tænker os ikke om, når vi er på nettet. 19 ud af 20 klik foregår ubevidst, og svindlerne ved det.

Bliv klogere på, hvorfor det er en god ide at trække vejret

"Sagen er den, at vi alle sammen er dumme". Nikolaj Sonne og adfærdsforsker Andreas Lieberoth ser nærmere på vores digitale svagheder.

Fem sikre råd

Del ikke dine personlige oplysninger

De fleste af vores personlige oplysninger er i dag digitale. Her er et par gode råd til, hvordan du passer bedst på dem.

Fem sikre råd

Surf sikkert på trådløse netværk

Vi bruger trådløse netværk på cafeen, hotellet og i lufthavnen. Her finder du råd til, hvordan du surfer sikkert på netværk udenfor dit eget hjem.

Fem sikre råd

Forebyg identitetstyveri med en kreditadvarsel

Har du mistanke om, at dine personlige oplysninger bliver brugt til fx at optage lån, kan du sikre dig selv med en kreditadvarsel.