Virksomhed

Hvad truer din virksomhed?

De digitale trusler er mange og stigende. Her kan du få et overblik over, hvad der truer din virksomhed, hvordan du kan forebygge at du bliver ramt af en IT-sikkerhedshændelse og hvad du skal gøre, hvis du bliver ramt.

Hvad truer din virksomhed?

Ransomware (online afpresning)

Ransomware er et ondsindet program, som IT-kriminelle bruger til at afpresse virksomheder økonomisk. Med god basal IT-sikkerhed kan man langt hen ad vejen beskytte virksomheden mod ransomware.

Læs mere om ransomware

Hvad truer din virksomhed?

Phishing

Phishing rettet mod virksomheder er en udbredt trussel og kan forvolde stor skade og koste virksomheden dyrt. Derfor er det vigtigt at kende tegnene på svindel.

Læs mere om phishing

Hvad truer din virksomhed?

CEO-fraud (direktørsvindel)

CEO-fraud, også kendt som direktørsvindel eller BEC (Business Email Compromise), er falske mails eller SMS’er, der ligner, at de er sendt fra en direktør eller leder. 

Læs mere om CEO-fraud (direktørsvindel)

Hvad truer din virksomhed?

Faktura-bedrageri

Snyd med fakturaer kan ramme dig uanset om du er medarbejder, frivillig i en forening eller privatperson. 

Læs mere om faktura-bedrageri

Hvad truer din virksomhed?

DDoS-angreb (overbelastningsangreb)

Hvis du oplever, at du eller dine kunder ikke har adgang til din virksomheds hjemmeside, kan du være blevet offer for et DDoS-angreb.

Læs mere om DDoS-angreb

Hvad truer din virksomhed?

Bevidste insidere

Der findes desværre medarbejdere, der helt bevidst går efter at misbruge deres adgang til virksomhedens systemer eller data. 

Læs mere om bevidste insidere

Hvad truer din virksomhed?

Cyberspionage

Værdifuld viden i din virksomhed kan ende i de forkerte hænder, hvis din virksomhed udsættes for cyberspionage. Det kan både skade din virksomheds økonomi og omdømme. Heldigvis kan det forebygges med tre enkle trin.

Læs mere om cyberspionage

Hvad truer din virksomhed?

Virus og malware

Malware er en samlebetegnelse for software, som har til formål at skade virksomhedens programmer og data. Det kan gøre stor skade på kort tid, derfor er det vigtigt at sikre sig imod.

Læs mere om virus og malware

Cybersikkerhed

Ordliste

Cybersikkerhed som felt udvikler sig med lynets hast, og det kan være svært at finde rundt i alle begreberne. Center for Cybersikkerhed har udviklet en ordliste med korte forklaringer af de mest anvendte begreber.

Gå til ordliste (eksternt link)