-
Tjek afsenderens mailadresse
Du bør altid tjekke mailadressen fra afsenderen, når du får mails. Sikr dig, at adressen tilhører din chef. Husk dog, at din chefs mailkonto kan være blevet overtaget af kriminelle.
-
Ring til din chef
Sørg altid for at ringe til din chef for at dobbelttjekke, hvis han eller hun i en mail beder dig om at overføre penge eller lignende.
-
Hold øje med udenlandske overførsler
Vær ekstra opmærksom, hvis du bliver bedt om at overføre penge til konti i udlandet. IT-kriminelle bruger ofte udenlandske bankkonti, da de er svære at spore.
-
Vær opmærksom på, hvilket tidspunkt på året mailen kommer
Phishing-mails, der udgiver sig for at være firmajulegaver er eksempelvis hyppige om vinteren, hvor der ses angreb, når medarbejdere skal tilmelde sig firmafester. Derudover er HR-afdelinger typisk mere ramte af phishing-mails forklædt som jobansøgninger, når de rekrutterer.
- Vær ekstra opmærksom på direktør-mails i ferien
IT-kriminelle er særligt aktive i ferieperioder, hvor de udnytter, at chefen og andre medarbejdere ikke er på kontoret. Derfor skal du være ekstra opmærksom på mails i ferien, hvor en chef eller anden leder fx beder dig om at overføre penge.
- Gør det nemt at rapportere mulige phishing-mails
Din virksomhed skal sørge for, at det er nemt for medarbejdere at rapportere, hvis nogen har modtaget og evt. trykket på et link. Det er vigtigt, at medarbejderne er trygge ved at rapportere, og at de handler, hvis de er i tvivl. Alle skal vide, at det er okay at lave fejl, og at fejl skal rapporteres, så eventuelle angreb kan bremses.